sobota 12. října 2013

Domácí avokádová maska na vlasy

Krásný den Vám Všem :)

Dnes bych Vám chtěla ukázat můj jednoduchý recept na revitalizační masku na vlasy z avokáda a medu. Maska je to skvělá, dělám si jí jednou za čas a vlasy jsou po ní jak vyměněné.
Jsou pevnější a zdravější. Není to taková ta silikonem nabušená maska, po které se Vám vlasy krásně rozčesávají, lesknou a podobně, ale maska po které víte, že Vašim vlasům vážně udělala dobrou službu. Takže maska je hlavně pro revitalizaci a hydrataci vlasů.


Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek, draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B( kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou kvalitní tuky.

!Ale pozor na zvířátka! Avokádo obsahuje persin, který je silně jedovatý, zejména pro papoušky, nebo kanárky. Intoxikace těchto zvířat avokádem většinou končí smrtí. Avokádo by se ze stejného důvodu nemělo podávat ani psům nebo kočkám.


co k výrobě potřebuje:

avokádo (zralé, měkké)
1 lžička medu
miska + lžička + vidlička

Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, vydlabeme. Vydlabané avokádo smícháme s medem a všechno pořádně rozmačkáme na kašičku. Pokud by jsme neudělali pořádně, velké kousky avokáda by mohly zůstat ve vlasech.
Nejjednoduším pomocníkem by tu byl mixer, ale pokud máte zralé avokádo (zralé avokádo poznáme podle tmavé až černé barvy, uvnitř světležluté), neměl by to být problém :)
A pak už jen nanášíme na vlasy. Na mé dlouhé vlasy pod lopatky vystačí jedno avokádo, pro vlasy delší bych doporučila dvojitou dávku.
Super je si dát na vlasy igelit, aby to lépe pracovalo.
Nechávám působit hodinku, někdy i déle.
Spláchněte, vyšampónujte a hotovo :)
Jednoduché a velmi účinné.
Tuto masku doporučuji Všem, co potřebují dodat vlasům trochu života :)

Budu se těšit, když dáte vědět, zda tuto masku znáte a jestli máte také nějaký svůj ověřený recept :)







A někdy když pospícháte a chcete masku hned, hned, hned, můžete to dopadnout i takto :)



Přeji Vám pohodový víkend a děkuji za návštěvu.

ZuziZuzana

2 komentáře:

Moc Vám děkuji za každý komentář :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...