středa 8. ledna 2014

Pár rad pro zrzky :)


Ahojky, zdraví Vás mé nenamalované JÁ :)

od té doby co se barvím na zrz, tak se ráda dívám, sleduji a vymýšlím, jaké líčení nejvíce sluší zrzkám a dala jsem dohromady pár poznámek, které jsem vyzkoušela. Zrzavé vlasy jsou velmi výrazné a tak je dobré sladit s líčením, aby se nám netloukly barvy a výsledný efekt byl nežádoucí :)))

Většina zrzavých má světlejší pleť, na které se mohou objevovat červené flíčky nebo mírné začervenání. Jako základ by jsme měly použit růžovobéžový makeup, který zmírňuje zarudlost a sjednotí pleť.

Tvářenky by jsme měly používat v korálových barvách. Tvářenky v broskvových, meruňkových odstínech nám budou krásně ladit s vlasy a tónem pleti.

Obočí by opět mělo ladit k zrzavým vlasům. Blonďaté obočí zvýrazněte, tmavší dobarvěte hořčicově žlutým stínem. Obočí je rámem obličeje a dodá ten správný výraz, proto ho určitě nezanedbávejte !
Nejskvělejší volbou pro zrzky je kombinace stínů. Můžete použít i oční stíny, smíchejte hnědý a hořčicově žlutý a dostanete ten správný odstín s nádechem do zrz.

Většina zrzek má světlé nebo světle hnědé oči, proto těmto očím budou slušet všechny odstíny hnědé barvy, které Vám budou zase pěkně ladit k celkovému vzhledu. Velmi dobrou volbou jsou i výraznější stíny s nadechem do vínova.

Zrzky by měly dávat přednost světlejším rtěnkám než tmavým. Tmavé rtěnky odvádí pozornost od vlasů a Váš obličej se stane nevýrazným.
Nejvhodnější jsou korálové barvy a odstíny mírně do červena.

Tak to by bylo pár takových základních pravidel :)

Neberte to prosím jako postup, který musíte dodržovat a nebo že je vše zaručeně správně.
Jsou to spíš takové poznámky co jsem kde pochytila, přečetla, vyzkoušela a není to určitě nějaký zaručený recept na dokonalé líčení :)
Každému sluší něco jiného a je to jen o tom, líčení zkoušet, kombinovat a naučit se pracovat s odstíny.

A pokud tu jsou nějaké zrzky, jak se líčíte? 

Dáváte přednost výraznému líčení 
nebo spíš jemnějšímu tak, aby Vám to ladilo 
s odstínem vlasů a pleti?


Mějte se krásně, Zuzizuzana

3 komentáře:

  1. S barvou pleti musí ladit především přímo ta barva vlasů, jinak tomu líčení vůbec nepomůže. Chci tím říct, že podle mě by se 90 % holek v našich krajích vůbec narezavo barvit nemělo. Něco jinýho jsou samozřejmě výrazný přírodní zrzky jako je třeba Ceady z blogu The life of Ceady. To se v podstatě "nafejkovat" barvou vlasů nedá, protože mají hlavu barvy liščího ohonu, rezavé i řasy, nejen obočí a hlavně spoustu pih. (Světlá pleť mi jako nutně signifikantní znak zrzek nepřijde, já ji mám taky a to jsem na opačné straně barevného spektra. Spíš ty pihy.) Pak jsou ženy typu herečky Markéty Hrubešové, kdy mají vlasy hnědé, jdoucí spíš do teple měděných tónů, tmavé oči, obočí a tam se to docela snese, protože vlasy si nabarvíte, obočí dokreslíte hnědou tužkou a vypadá to jakž takž. Napsala jsem, že 90 % holek by se nemělo u nás barvit narezavo, výjimky jistě existují a já nejsem vševědoucí, nicméně takhle z fleku mě nenapadá kdokoli, komu by chemická rezavá fakt hrozně slušela. :-) Nevylučuju jemný barevný přechody, když jarní typ zvolí lehce narezlou barvu, myslím, že se tomu říká jahodová blond (alespoň běžně, podle nějakýho drogerkovýho odstínu, coby kadeřnický terminus technicus je to asi blbost), prostě blonďatá, ale výrazně teplá, až jemně jdoucí do zrz.

    OdpovědětVymazat
  2. To má slečna nademnou pravdu! Drtivá většina žen, které mají vlasy na zrz, by je mít neměla.Absolutně neladící plet ..i typ obličeje je skoro pravidlem.Na spoustu z nich se nedá koukat.A tristní je, že obvykle je to i práce kadeřnice, která měla klientce záměr rozmluvit..a ne dokonce ještě jí ho sama vnuknout.A u starších žen je to dnes skoro pravidlem, že zrzavá hlavase pro ně stala způsobem jak omladit svůj look.A končí to katastrofou.A obvykle mají všechny podobný make-up, který se skládá z růžové nebo vínové rtěnky a modravých metalických stínů, vše dovršeno růžovým výrazným zdravíčkem-nebo případně oranžovým a velmi výrazné linky spolu se špatně nanesenou řasenkou v několika vrstvách,slepené k sobě.Děs a hrůza :D Dílo dokonáno jest.Znávala jsem takovou zubařku-ke které bych nešla ani kdyby mi zaplatili.Vlasy zrzavé na ježka,přesně ten samý popsaný make-up,kožené oblečení, zlata tolik,že kdyby spadla do vody,půjde ke dnu.A věk přes padesát samozřejmě.Ovšem není to je případ zrzavých vlasů.Stejné je to s ostatními barvami.Tmavé typy s uhlovým obočím se velmi často barví na blond, velmi světlé typy s průsvitnou pletí a pihami zase na uhlovou.A u většiny starších dam frčí právě ta zrzavá,nebo spíše bordo.Takže skutečně: většina žen by měla mít na hlavě uplně jinou barvu než má.Když si ženy nejsou jisté,měly by zkusit napřed pár pramínků barevným tužidlem, nebo šamponky bez peroxidu a chvíli to nosit,jak se budou cítit a co řekne okolí.Jenomže spousta lidí nemá vkus.řeknou,že ty vlasy jsou super..ano,vlasy ano, ale když si odmyslíte ten zbytek :D

    OdpovědětVymazat
  3. To je jedna blbost za druhou..

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za každý komentář :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...