sobota 21. září 2013

VE RTĚNCE JE OLOVO

Ahoj!

Začíná zima a já se zas dávám do čtení knih, jak já tohle podzimní zachmuřené počasí zbožňuji. Nedávno jsem si koupila tuto skvělou knížku od Gillian Deaconové VE RTĚNCE JE OLOVO.
Knížka je určená všem, co se chtějí dozvědět, jaké jedy na nás číhají v kosmetických přípravcích.
Jsem teprve v polovině a knížka mě moc baví. Někdy se teda zděsím toho, když nějaká má oblíbená značka se objeví v seznamu, kde jsou uvedeny ty největší jedy.
Knížka mě zaujala už jen tím, že se občas snažím číst složení výrobku a prostě tápu. Tady v knížce máte vysvětlené všechny ty záludné dietanolaminy, trietanolaminy, kokamidy, ftaláty, sulfáty, polyethylenglykoly a všechny tyto hrůzy, kterým člověk prostě nerozumí. Ale je dobré být informován a trošku vědět!
Začátek knížky autorka vypráví ze své zkušenosti, kdy jí byla diagnostikována rakovina prsu. Podíl na tom mohou mít všechny tyto jedové látky, které obsahují naše oblíbené přípravky na všechno a které nejsou testovány, není testováno jejich vzájemné působení a které používáme každý den.
Když knížku čtu je to opravdu k zamyšlení... Sama toho za ten den napatlám na sebe nespočet. A nemusím ani mazat, začíná to hned po ránu například špatným výběrem zubní pasty nebo ústní vody..
Přitom kdyby se každý člověk naučil číst tyto záludné nicneříkající etikety pomohl by sobě a také přírodě.
Tuto knížku doporučuji všem, kteří se chtějí dozvědět, co vůbec používají a co všechno na sebe mažeme.
V knížce také najdeme několik receptů na domácí výrobu, např. pleťových masek, tonerů, šamponů, kondicionérů, dále třeba i cukrovou depilaci, tužidlo či čokoládový lubrikant :)
Já už se moc těším až nějaký recept z knížky vyzkouším. Ingredience jsou seskládány tak, aby je měl každý doma a nebyly tam žádné výmysly, co se špatně kupují nebo jsou u nás nedostupné.
Knížka se mi moc líbí a jednoznačně doporučuji !

Zakoupila jsem v knihkupectví Kanzelsberger, za 299 Kč.
Rok vydání: 2011
352 stran
Z anglického originálu: There's Lead in Your Lipstick

Znáte tuto knížku? Přečetly jste v poslední době něco zajímavého, co by jste mohly doporučit?





4 komentáře:

  1. Koupeno dnes za 29 v Levných knihách v ČB :) Taky mě právě to zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koupeno za 19 v Levných knihách v Praze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Noo to mě teda štve :D :D já za 299 Kč, tak to je naprd. Aspoň teď už vím, že nejdříve jít mrknout do levných knih a pak něco kupovat :D

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za každý komentář :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...